Всъщност незнам дали е проблем или но нормално, но след като смених накладките миналата седмица спирачката омекна страшно много и спира по-бавно. Самия ход на педала се увеличи в смисъл, че преди само леко докосвах педала и спираше а като натисна малко повече ми прескачаше (АБС-а се пускаше) а сега натискам колкото мога и спира плавно но много бавно. Отново искам да напомня че ми е първа кола и не съм в час с автомобилите като цяло и всяко едно нещо което ме притеснява питам, защото е по добре да ме напсува някой от колкото да стане нещо било то с колата или с мен... И като съм почнал... направиха ми една проверка на амортесьорите и се оказа че заден десен е сдал багажа и колата се държи зле на пътя в смисъл при най-малката неравност се клати адски много та другият ми въпрос е може ли да се кара няколко дена докато събера средства за нови амортесьори или да я остава в бокса. И се сетих да питам за ръчките за мигачите и чистачките- не светят. Та каква е процедурата трябва да намеря нови да се сменят или може да се разглобят и да сменят крушките... ? Мерси.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем след смяна на накладките...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеВсъщност незнам дали е проблем или но нормално, но след като смених накладките миналата седмица спирачката омекна страшно много и спира по-бавно. Самия ход на педала се увеличи в смисъл, че преди само леко докосвах педала и спираше а като натисна малко повече ми прескачаше (АБС-а се пускаше) а сега натискам колкото мога и спира плавно но много бавно. Отново искам да напомня че ми е първа кола и не съм в час с автомобилите като цяло и всяко едно нещо което ме притеснява питам, защото е по добре да ме напсува някой от колкото да стане нещо било то с колата или с мен... И като съм почнал... направиха ми една проверка на амортесьорите и се оказа че заден десен е сдал багажа и колата се държи зле на пътя в смисъл при най-малката неравност се клати адски много та другият ми въпрос е може ли да се кара няколко дена докато събера средства за нови амортесьори или да я остава в бокса. И се сетих да питам за ръчките за мигачите и чистачките- не светят. Та каква е процедурата трябва да намеря нови да се сменят или може да се разглобят и да сменят крушките... ? Мерси.
-
Спирачките ти най-вероятно са за обезвъздушаване, както ти каза колегата.
Амортисьорите се сменят и двата. Може да караш още, но не е препоръчително. Поне карай внимателно докато ги смениш.
На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеСпирачките ти най-вероятно са за обезвъздушаване, както ти каза колегата.
Амортисьорите се сменят и двата. Може да караш още, но не е препоръчително. Поне карай внимателно докато ги смениш.
На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят.Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят
Е как не светят бе???? Аз таман уговорих жичкаджия супер майстор да му я карам да ги поправя... И то ся ако излезе, че фабрично не светят, ебаси резила...
Ма според мен нали не може след фейслифт да има по-малко екстри?
А, сетих се, колата е `талянска((
Е, това обяснява всичко))
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеЗа лосчетата ще се примиря както и за амортесиорите и няма да я карам много, но за обезвъздушаването мисля че го правиха при смяната на накладките. Един натиска спирачката а гругия с едно ключе отвърта нещо на спирачния апарат да изпръска спирачна течност 3-4 пъти на страна...
Comment
-
Сам мога ли да се справя с обезвъздушаването или ми трябва още 1 човек? И колко струва едно обезвъздушаване в сервиз... ?Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеСам мога ли да се справя с обезвъздушаването или ми трябва още 1 човек? И колко струва едно обезвъздушаване в сервиз... ?
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеКолко километра навъртя с новите накладки?
Щото може да не са се сработили с дисковете.Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеСам мога ли да се справя с обезвъздушаването или ми трябва още 1 човек? И колко струва едно обезвъздушаване в сервиз... ?
Можеш и да се справиш сам,с още един човек.но трябва и да слушаш.Обади се на Тонов и човека ще ти каже как да постъпиш.И аз мога да ти кажа,какво трябва да направиш,но все пак той е модератор на модела и се предполага,а и че -вярвай ми, знае нещо повече от другитеТи решавашНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеЗа лосчетата ще се примиря както и за амортесиорите и няма да я карам много, но за обезвъздушаването мисля че го правиха при смяната на накладките. Един натиска спирачката а гругия с едно ключе отвърта нещо на спирачния апарат да изпръска спирачна течност 3-4 пъти на страна...
Щото при проста смяна накладки НЕ се налага обезвъздушаване.
Comment
-
Аз имах подобен проблем преди време,със старата кола 145 1.6 боксер.След смяна на накладки спирачките ептем изчезнаха,оказа се че е протекла помпата на съединителя,дърпа въздух и нема спирачки.Сменихме помпата и спирачките се появихаFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment